استخارۀ آنلاین تعبیرستان
یادتون باشه که استخاره آخرین راه هستش! ... حالا اگه تصمیم به استخاره دارید سه صلوات بفرستید و سپس نیت کرده و روی دکمۀ زیر کلیک کنید.
پاسخ استخاره خوب میباشد - بنابراین یه بار دیگه به نیت انجام ندادن چیزی که می خواهید کلیک کنید
پاسخ استخاره بد میباشد
پاسخ استخاره خوب - بنابراین در مجموع پاسخ استخاره میانه میباشد
پاسخ استخاره بد میباشد - بنابراین در مجموع پاسخ استخاره خوب میباشد
توضیحات:
استخاره با قرآن نیاز به تخصص جداگانه ای داره و انجام چنین کاری از عهدۀ افراد عادی و حتی خیلی از علما برنمیاد (چون ممکنه معنای ظاهر آیه با منظور و پاسخ استخاره تفاوت داشته باشه). اما استخاره با تسبیح نیاز به تخصص نداره و هر کسی میتونه انجام بده.برای استخاره با تسبیح روشهای مختلفی وجود داره که من توی اینجا فقط یکی از معتبرترین اونها رو میگم که روش انجامش از سوی امام زمان (عج) بیان شده (به نقل از شیخ بهایی و آیت الله مرعشی (ره)). در ضمن این روش توسط آیت الله بهجت (ره) هم مورد استفاده قرار میگرفته.
نحوۀ استخاره با تسبیح:
1- سه بار صلوات میفرستید.2- بعد نیت می کنید؛ یعنی در دل از خدا میپرسید که آیا انجام کاری که تو فکرش هستید درست است.
3- به طور اتفاقی یکی از دانه های تسبیح رو گرفته و دوتا دوتا جدا می کنید تا به انتهای تسبیح برسید. توی انتها اگه دوتا دانه تسبیح باقی موند جواب استخاره بد هستش و نباید کار مورد نظر رو انجام بدهید، ولی اگه یکی موند استخاره خوبه و باید مرحلۀ بعد را ادامه بدهید.
4- اگه توی مرحلۀ قبل پاسخ استخاره خوب بود یه بار دیگه هم باید برای ترک اون نیتی که تو فکرش هستید استخاره کرد (یعنی اگه بار اول نیت کردید که آیا خریدن ماشین خوبه؟ این بار استخاره می کنید که آیا نخریدن ماشین خوبه؟). توی این مرحله اگه دو تا دانه تسبیح باقی موند یعنی ترک چنین عملی خوب نیست و بنابراین مجموعاً جواب استخاره خوب هستش، ولی اگه یک دانه تسبیح باقی موند یعنی ترک این کار هم خوبه! یعنی در مجموع جواب استخاره میانه هستش. آیت الله بهجت (ره) فرمودند که وقتی جواب استخاره میانه هستش آن کار را انجام نمی دهم، مگر اینکه کلا انجام اون کار خوب بوده و ترک کردنش بد باشه [برگرفته از کتاب در محضر حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره)- جلد۱]. (مثلاً کمک به شخص نیازمند).
چند تا نکته:
1- استخاره توی انجام کارهای واجب درست نیست (مثل نماز و روزۀ واجب).2- استخاره آخرین راه هستش. یعنی اینطوری نباشه که به محض تصمیم به انجام کاری شروع به استخاره کنیم. بلکه بعد از تحقیق و بررسی و مشورت و به کار گرفتن عقل و دانش اگه باز هم دچار تردید شدیم می تونیم از استخاره استفاده کنیم.
3- در استخاره نمیشه برای پیشگویی آینده استفاده کرد و فقط باید جهت فهم درستی انجام کار خاصی استفاده بشه.
4- اگه استخاره خوب شد و کار ما به درستی انجام نشد دلیل نمیشه که استخاره اشتباه بوده. چون ممکنه مسائلی پشت پرده باشه که از اونها بی خبر هستیم و خیر کار در این بوده که ظاهراً اون کار به نتیجه نرسه.
5- بعد از استخاره از نظر شرعی واجب نیست حتماً به استخاره عمل بشه و گناهی از این بابت صورت نگرفته ولی بهتره که به استخاره عمل بشه. آیت الله بهجت (ره) می فرمودند برای کسی که نمی خواهد به استخاره عمل کند، استخاره کردن خوب نیست.
6- تکرار کردن استخاره درست نیست مگر اینکه نیت یا شرایط چیزی که می خواهیم در موردش دوباره استخاره کنیم تغییرکرده باشه.
7- بهتره که استخاره بعد از نماز و یا در مکانهای مقدس مثل مسجد و با طهارت و رو به قبله صورت بگیره، اما بدون این شرایط هم استخاره اشکالی نداره.
8- اشخاص معمولی هم می تونن استخاره بگیرن و حتماً لازم نیست به بزرگان دین و افراد پاک و زاهد مراجعه بشه.
9- به جای تسبیح میشه از سنگریزه هم استفاده کرد؛ مثلاً از بین مقداری سنگریزه تعدادی را به صورت اتفاقی برمی داریم و دو تا دو تا جداگانه می کنیم و باقی مانده اون مثل باقی مانده تسبیح هستش. یعنی در واقع استفاده از تسبیح واجب نیست و از هر وسیله ای شبیه اون میشه استفاده کرد. مثلاً در بالای همین صفحه، سیستم آنلاینی تهیه شده که از اون هم میشه استفاده کرد. این سیستم از بین دو حالت به صورت تصادفی یک حالت رو به نمایش میذاره.
تهیه و تدوین: احمد عبادنژاد